Τι δεν είναι το ellaOne®

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κανονική μέθοδος αντισύλληψης.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ellaOne® ως κανονική μέθοδο αντισύλληψης. Το χάπι επείγουσας αντισύλληψης είναι μια εφεδρική μέθοδος για την αποφυγή μιας εγκυμοσύνης και πρέπει να χρησιμοποιείται σποραδικά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντισυλληπτικό μέσο για μελλοντική επαφή

Εάν έχετε πάλι ερωτική επαφή χωρίς προφυλάξεις μετά τη λήψη του ellaOne®, δε θα αποτραπεί η εγκυμοσύνη. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο φραγμού όπως τα προφυλακτικά κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή μέχρι την επόμενη περίοδό σας. Εάν παίρνετε ταυτόχρονα αντισυλληπτικό χάπι, συνεχίστε να το λαμβάνετε ως συνήθως, ξεκινώντας από την ημέρα μετά τη λήψη του ellaOne®. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή μέχρι την επόμενή σας περίοδο.

ΔΕΝ χρησιμοποιείται για να προκαλέσει άμβλωση

Το ellaOne® δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Εάν είστε ήδη έγκυος είναι πολύ αργά για χρήση επείγουσας αντισύλληψης, γιατί αυτή δρα ώστε να αποτρέψει την έναρξη της εγκυμοσύνης. Δεν πρέπει λοιπόν να λαμβάνετε το ellaOne® εάν είστε ήδη έγκυος.

Το ellaOne® δεν επηρεάζει τη γονιμότητά σας.

Εάν επιθυμείτε να έρθετε σε ερωτική επαφή μετά τη χρήση του ellaOne®, χρησιμοποιήστε μια αντισυλληπτική μέθοδο φραγμού μέχρι την επόμενη περίοδό σας. Αυτό χρειάζεται γιατί η γονιμότητά σας μπορεί να επανέλθει πολύ γρήγορα.